Geschiedenis

Van de gezusters de Haan en hoe het allemaal begon…

geschiedenisMarijke en Ingeborg de Haan geven sinds 2005, als vierde generatie, leiding aan het familiebedrijf De Haan Metaaltechniek BV.

De onderneming begint in 1924 met het maken van kruiwagens op het boerenperceel van Willem de Haan. De vraag naar kruiwagens ontstaat door de komst van vliegbasis Soesterberg, waar je een dubbeltje krijgt voor een kruiwagenlading grind dat gebruikt wordt voor de aanleg van de landingsbaan.

De wagenmakerij van houten wagens groeit uit tot een carrosseriebouwer van bedrijfswagens, en specialiceert zich onder leiding van Dirk de Haan, rond de jaren ’40 in spatschermen voor vrachtwagens. Met de komst van de aanhangwagen voor achter een personenauto midden jaren ’50, komt ook het spatscherm van 8 tot 16 inch in vrijwel iedere gewenste uitvoering in enkelas en tandem

Eind jaren ’70 concentreert De Haan Metaaltechniek BV zich onder leiding van Pim de Haan en zijn neef Leen Meyer, volledig op de productie van spatschermen voor het kleintransport; aanhangwagens, trailers, paardentrailers en boottrailers. Het productieproces wordt in deze periode grotendeels geautomatiseerd. Het kunststof scherm doet zijn intrede eind jaren ’90.

Rond de eeuwwisseling komt Marijke de Haan en een jaar later ook Ingeborg de Haan in het familiebedrijf werken. In deze periode wordt het De Haan assortiment aangevuld met kunststof schermen in zowel enkelas als tandem uitvoeringen. Op nog altijd hetzelfde stukje grond in Soesterberg, wordt een prachtig nieuw pand neergezet. Van hieruit worden klanten in heel Europa beleverd.

Tegenwoordig telt het ISO- gecertificeerde bedrijf, onder leiding van Marijke de Haan en Ingeborg de Haan, 17 gemotiveerde medewerkers, twee volledig geautomatiseerde productielijnen en heeft het een capaciteit van 8000 stuks stalen spatschermen per dag. De Haan Metaaltechniek biedt haar klanten in hoge mate kwaliteit, kennis, leverbetrouwbaarheid, flexibiliteit en klantgebonden oplossingen.

Ook in de toekomst kunt u op De Haan producten rekenen.

Member of DexKo

website by Emazing

De Haan Metaaltechniek
×